Хак България на 1 година!

Станахме на 1 година!

Ние не разбрахме кога и как мина това време, но според календара - празнуваме първи рожден ден :)

Първият ни курс Програмиране 101, стартира през първата седмица на март, в тогавашния initLab.

От тогава, изминаха още 8 курса и ни се случиха много неща!

В тази статия ще се опитаме да споделим част от тях, както и да благодарим ^_^

Благодарности, огромни!

На първо място, трябва да благодарим. И то много.

Искаме да благодарим на всички наши курсисти, които повярваха в това, което правим и се записаха за нашите курсове.

Курсистите са кръвта на Хак България и без тях нищо нямаше да съществува. Благодарение на тях и на постоянната обратна връзка, успяхме да разберем какво означава да преподаваш програмиране така, че то да е качествено.

Искаме да благодарим и на всички наши преподаватели - за тяхната всеотдайност и желание да научат и ангажират хората, правейки ги по-добри в занаята, наречен програмиране.

Много пъти сме си говорили, че преподавателите са едни от най-важните елементи на едно общество. Те могат както да те откажат от всичко, така и да те мотивират и надъхан за цял живот.

Ние сме изключително щастливи и късметливи, за да работи със втория тип преподаватели.

Искаме да благодарим и на нашите партньори, благодарение на които може да съществуваме като организация, която прави повече от 1 курс.

Да инвестираш в образование е нещо, което не всеки прави, защото ползите не са директни, а косвени и дългосрочни.

Радваме се, че компаниите от IT сектора, с които ние работим мислят по друг начин и виждат смисъл Хак България да съществува - за едно по-добро образование и по-добри таланти. Всички имаме нужда от по-добри таланти.

Защо стартира Хак България?

Това е въпрос, който често си задаваме и ни се задава.

Защо, при пазар с над 25 различни софтуерни академии, ние стартирахме още 1?

Отговорът, както в началото, така и сега е прост - защото има нужда от качество и ангажираност.

Има нужда от академия с реален поглед над образованието, различни подходи за преподаване, модел, който не цели просто масовост и маркетинг, a малки групи, на които да обръща индивидуално внимание и най-вече - академия, която да си взима обратната връзка и постоянно да се подобрява.

Защото има нужда от хора, които преподават и правят образование, тъй като това е тяхната страст, а не просто добра бизнес възможност.

По време на тази 1 година научихме много за програмисткото образованието и постоянно се развиваме към по-добро качество.

Това е ключовата характеристика в Хак България.

Това е нещото, което всеки курсист може да очаква от курсовете при нас. Добро образование, ангажираност, мотивация, неформална учебна среда и трудни, и интересни задачи.

Какво постигнахме за 1 година?

Много неща!

Успяхме да:

Нещата, които ни се случиха бяха най-различни. За хората, на които ще им бъде интересно, предлагаме следната ретроспекция:

С поглед напред

Разбира се, 1 година е малък период за инициатива като нашата. Надяваме се след още 9, да напишем подобна статия. С много повече мъдрост и много повече уроци, които сме научили.

И тогава, в България да няма моментната криза за таланти, а вместо това - да сме дестинацията и източникът на световни компании, които търсят качество и хора, които могат да се справят с невъзможните проблеми.

И като първа стъпка към това, може да погледнете какво сме замислили за 2015-та!comments powered by Disqus