След мартенските курсове в Хак България

След края на мартенските курсове миналия петък се случи поредното събитие Comapnies Night, този път съчетано с финала на хакатона, който организирахме.

Последната седмица от всички курсове (Програмиране 101, Ruby on Rails, Frontend JavaScript и Core Java) завърши с хакатон!

Защо хакатон?

Идеята за него се зароди още по време на курсовете, като целта му е да обедини хора с различни умения, в смесени екипи, които да разработят интересни проекти.

Осъзнахме, че само с отделни курсове няма да се получи образованието, което искаме да постигнем. Хората трябва да работят в екипи по реални проекти и да имат комплексни познания, за да могат да напишат това, което им е в главата.

За това решихме последната седмица от всички курсове да бъде хакатон, където имаше три основни цели:

  • Курсисти от различните курсове да се омешат и работят заедно.
  • Курсистите да приложат наученото по време на курсовете + да научат още толкова за последната седмица.
  • Да създадат нещо интересно и работещо.

За да е максимално полезезно участието за всеки в хакатона, нашите лектори, партньори и вече завършили курсисти бяха ментори през цялата седмица.

mentors

Това, с което може да се похвалим е, че хакатонът сработи и даде резултатите, които търсехме!

В петък...

Започнахме с представянето на проектите на всички 13 отбора. Какви бяха всички проекти може да видите тук: http://register.hackfmi.com/#/teamsall.

А ето и победителите:

Трето място - Отборите What2Eat и Offer.me

winners

Две трети места заеха отборите What2Eat и Offer.me на хакатона.

What2Eat разработиха Уеб приложение, което при зададени от Вас продукти Ви предлага вкусни и здравословни рецепти за хранене. Можете да намерите и други рецепти - подобни на тези, които най-много Ви харесват.

Offer.me разработиха Recommendation система, която ти дава предложения какво всеки би могъл да прави със свои приятели.

Второ място - Отбор CloudPandas

Второто място е за отбора CloudPandas.

Венци, Сияна и Пресиян направиха смарт организатор на лични снимки от cloud услуги с възможност за търсене на снимка чрез тагове, използвайки API-то на Imagga.

pandas

Първо място - Отбор Г(л)адни хакери

Отборът заел първо място направи мултифункционална система за ресторанти, която съкращава работата на персонала и позволява по-лесно наблюдение на поръчките и какво се случва в ресторанта.

hackers Антонио, Петър, Мария, Калоян, Антон и Иван

Партньорите на събитието

След това започна поредното Companies Night събитие,с участието на нашите партньори за мартенските курсове: SAP Labs България, Немечек, VMWare, Toptal, Програмиста и Software Society.

За всичко, което предстои в Хак България можете да следите в:

До скоро!comments powered by Disqus