След Frontend JavaScript курса

Изминаха няколко месеца, откакто курсът по Frontend Java Script курса в Хак България завърши.

Радостни сме,че нашите курсисти успяват да се развиват успешно след него и искаме да Ви запознаем с трима от тях!

Георги Пеев, Божидар Карааргиров и Марианна Владимирова са новите стажанти при нашите партньори от Nemetschek Bulgaria.

Nemetschek_guys

Следва кратко интервю с тях-те ще разкажат за себе си, за интереса им към програмирането и повече за проекта, по който работят.

Накратко за тях

Жоро:

" Аз съм трети курс "Компютърни науки" в ФМИ към СУ "Св. Климент Охридски". Обичам колоезденето, природата, спането до късно и програмирането."

Божо:

"Ще бъда студент 3-ти курс във ФМИ, специалност „Информационни Системи“. Много неща са ми интересни - значително повече от колкото е свободното ми време. Някои от тях са походите из планината, добрата художествена литература и компютърните игри."

Марианна:

"Завършила съм СОУ за европейски езици „Свети Константин-Кирил Философ“ с профил английски език и в момента уча във ФМИ, специалност "Информационни системи". Обичам да слушам музика – правя го постоянно."

Интересите им в програмирането:

Жоро:

" Интересите ми в програмирането всъщност се менят доста. В момента пиша Frontend на JavaScript, което е супер интересно. В близкото бъдеще искам да се занимавам малко и с Backend и NodeJS. А какво ще бъде след това предстои да разберем"

Божо:

" Интересите ми в програмирането се зародиха в края на 12 клас с един учебник, който ми попадна случайно – C++ From the ground up (преди това се бях твърдо запътил към специалност ССС в УАСГ), но сериозно започнах да се занимавам с програмиране, когато бях 1-ви курс във ФМИ. В момента разглеждам различните аспекти на програмирането – различни дялове от CS(Computer Science) и SE(Software Engineering) за да си намеря това което най-много ще ме грабне. "

Марианна:

"В момента се занимавам с Frontend и пиша на JavaScript- много ми е интересно. Знам, че не всички харесват този език, но в един момент свикваш със странностите му. "

За Хак България и Fronted JavaScript-a

Жоро:

"В Хак България съм бил на два курса - Програмиране 101 и Frontend JavaScript. За първият научих от Радо, който тогава водеше упражненията по функционално програмиране във ФМИ.След като изкарах един курс, просто нямаше как да не продължа с още един. Известно време след края на курса по JavaScript получих мейл от Немечек, с покана за интервю и сега съм стажант в Немечек България. "

Божо:

" Преминах курса по FrontEnd JavaScript, като бях доста приятно изненадан от него, имайки предвид, че харесвам Back-End-a.

Там беше първият ми сблъсък с JavaScript и се разглеждаха много библиотеки за него. Сега се развивам основно в Back-End частта, като мятам по някое друго око на JavaScript, защото просто не може без него. В момента посещавам и курса по Node.js в Хак България."

Марианна:

"В Хак България преминах курс-а по Frontend JavaScript и оттам се зароди интереса ми към тази част от програмирането. За курса научих от ФМИ, както Facebook и приятели. В последствие реших да го запиша. Лекторите- Радо и Иво се постараха да ни научат да използваме различни технологии, свързани с JavaScript и как да решаваме различни проблеми."

HaveFun

Ние ще продължим да Ви показваме и останалите хора от курсовете, които продължават своето развитие в подобни статии ;)comments powered by Disqus