Хак България взе участие в Europe Code Week

Миналата седмица беше официалният CodeWeek, като Хак България взе участие в 3 мероприятия, за които искаме да ви разкажем

Future is Code в 51-во СОУ

По случай Europe Code Week и инициативата http://futureiscode.com/ екипът ни изнесе кратка презентация и уъркшоп в столичното 51-во СОУ „Елисавета Багряна”.

51vo

Поговорихме си "Защо е яко да си програмист?" и направихме уъркшоп за работа с Git и GitHub.

workshop@51vo

Немечек България и Code: Girls

Немечек България, които са наши партньори, организираха "#codeEU:Girl.Secrets from the Programming Kitchen"- събитие, което има за цел да запознае повече дами с програмирането!

Nemetschek_photo

Радо Георгиев представи Светла Георгиева, която успешно завърши миналото издание на курса Програмиране 101 и успя да се рeaлизира като софтуерен разработчик в Немeчек.

Nemetschek_photo

Демо на Програмиране 0

Завършихме седмицата със събитие в нашата зала!

Събрахме 30 човека, които се включиха в целодневното обучение.

Programming0

В началото на деня запознахме хората с основни концепции по програмиране, след това продължихме със сетъп на Python и решаване на задачи по програмиране.

Материалите от демо деня можете да видите тук: https://github.com/HackBulgaria/Programming0-1

Обобщението

Седмицата на Кода беше много хубава инициатива - много хора, които иначе не биха имали тази възможност, се запознаха от първа ръка за какво става на въпрос в IT средата.

Искаме да благодарим на Митьо за организацията, която направи и за факта, че ни мотивира да участваме!comments powered by Disqus