Материалите от втория ден на HackConf 2016

Всички слайдове от втория ден на #HackCong2016 може да видите събрани тук. Започваме подред.:)

Павел Колев

Pavel_Kolev Като продължение на лекцията си от миналата година Павел Колев ни разказа откъде да започнем с разработката на игри.

Той е Software Developer в Progress, под чийто бранд Telerik вече оперира, както и в Rebellious Software, където със свои приятели, разработват различни компютърни игри. През свободното си време води лекции в „Академията на Телерик“, както и по различни конференции. Голям фен на JavaScript и предаването на знания.

Слайдовете от неговата презентация Game Development: откъде да започнем вижте тук.

Димитър Шалварджиев

Dimitar_Shalvardjiev

Малко след десет години в ИТ индустрията, Митко решава да създаде собственa компания.

Опитът му обхваща три индустрии като консултант – информационна сигурност, здравеопазване и маркетинг.

С включване онлайн той ни разказа за Програмиста - предприемач. Неговите слайдове от "Програмист до предпримач" вижте тук.

Николай Стоицев

Nikolay_Stoitsev

Ники е софтуерен инженер в Uber, където работи върху големи разпределени системи за разплащания. Също така, от 4 години е асистент във ФМИ към СУ Св. Климент Охридски. Знае едновременно как да центрира неща със CSS и FLP принципа.

С лесни примери той успя да ни разкаже как работят разпределените системи и трудно ли е да се пише код за хиляди сървърви.

Неговата презентация можете да намерите тук.

Никола Димитров

Nikola_Dimitrov

Ники обича видео игрите и затова и ги програмира, което налага да пише на C++ и да чете асемблер.

Той ни потопи в тъмната страна на програмирането от ниско ниво и ни показа защо е важно да се знае C++. Презентацията от "Как програмирането на ниско ниво ни прави по-добри програмисти" тук.

Ради Атанасов

Radi_Atanasov

Ради е един от малкото сертифицирани SharePoint архитекти от Microsoft. Има дългогодишен опит като разработчик и е основател на Onebit Software.

По време на HackConf 2016 той сподели с нас своите съвети как да подобрим своята продуктивност в днешния забързан и хаотичен свят.

Слайдовете на Ради очаквайте скоро. :)

Радослав Георгиев

Radoslav_Georgiev

Радо, по-известен като РадоРадо, е предприемач-програмист, който се интересува от всичко свързано с технологии, разработка на софтуер, преподаване, автоматизиране и подобряване на образованието.

Съосновател е на HackBulgaria, организатор на HackFMI и програмист в HackSoft. В свободното си време се занимава с езици за функционално програмиране.

Темата, по която говори той е "Как да оцелеем, започвайки работа като стажант или младши програмист?".

Радо даде ценни съвети на всички стартиращи в индустрията- всикчи тях можете да си ги припомните оттук.

Мариян Маринов

Marian_Marinov

Не може HackConf да мине без лекция от Мариян HackMan.

Мариян е системен администратор по душа. Занимава се с Линукс от 16 години. Той е партньор и управител на 1H Ltd. - фирма, която пише софтуер за server management специфично за hosting доставчици. Голям фен е на Open Source софтуера и редовно говори на различни Open Source конференции на Балканите. Той също помага и за случването на OpenFest - най-голямата българска Free and Open Source конференция. В свободното си време води курсове по Системна администрация и Мрежова сигурност в Софийски университет и Telerik.

Security in today's world беше неговата интересна тема, която успя да събуди интереса на цялата публика.

До колко добре сте защитени? - научете от презентацията на Мариян.

Божидар Бацов

Bojidar_Batsov

Божидар Бацов е VP of Engineering в Toptal и софтуерен инженер. Любител е на свободния софтуер, а понякога е и лектор на конференции.

За втори пореден път Божидар Бацов закри HackConf.

Темата, която ни разказа той беше "Как да се научим да програмираме за 10 години?"

Всички слайдове от неговата прецентация се намират тук.comments powered by Disqus