Материалите от HackConf 2017

Третото поред издание на HackConf събра над 1200 човека в София Тех парк и още близо 6000 пред екраните - благодарим на всички, които бяха част от тазгодишната конференция!

Споделяме с вас презентациите на лекторите и техните лекции. Снимки вече може да гледате на нашата FB страница, а съвсем скоро ще има и видеа от всички лекции в нашия YouTube канал.

Ден 1

Първия ден бе открит от съоснователите на Chaos Group - Петър Митев и Владимир Койлазов. Тяхната лекция засягаше високопроизводителност и създаване на такива решения. Слайдове от тяхната презентация вижте тук.

Следващата лекция на тема “Дългосрочна поддържка на уеб приложения” представи Ивайло Караманолев - Tech lead в иновативната компания HyperScience. Неговата презентация вижте тук.

За живота на дигиталния номад и фрийлансър ни разказа Джени Шен, която е UX & Product дизайнер в Toptal и към момента е посетила над 46 страни в света.

Тук можете да намерите презентацията на Джени: “Свободата е новото богатство - работната сила на бъдещето”.

Колко силен инструмент е Machine Learning-a и какви проблеми може да решава ни разказа Екатерина Михайлова, CTO на Maj.io - стартъп отличен с награда за своята работа с AI и ML.

Нейните слайдове можете да намерите тук.

“Нуждаят ли се архитектите от меки умения?” - Янчо Димитров ни разказа по темата. Янчо е директор “Стратегическо планиране” в Мусала Софт и има дългогодишен опит като софтуерен архитект.

Слайдовете на Янчо можете да видите тук.

Владимир Петков реши да ни запознае с другата страна на AI и ML-a, а именно могат ли да ни вкарат в беда.

Слайдовете на Владo вижте тук.

Няма да е истинска техническа конференция, ако Мариян Маринов не се включи. Тази година, той имаше не един ами два слота.

Научете повече за “Мрежови атаки на Layer 1, 2 и 3” от лекцията на Мариян - скоро очаквайте отделно видео.

Последната лекция за деня направи Ради Атанасов, който сподели своя опит и съвети по темата “Как да се възползвате максимално от първите 5 години от вашата софтуерна кариера”.

Ради е основател на One Bit Software, има дългогодишен опит като разработчик и лектор. Неговите слайдове можете да намерите тук.

Ден 2

Вторият ден на HackConf 2017 откри Иван Ванков - Gatakka с лекция за блокчейн.

Слайдове за съжаление нямаше, но много скоро очаквайте видео. 😉

Имате ли любим език за програмиране? Камен Коцев ни разказа защо е избрал езика Scala и защо лекцията му носеше името “Scala е любов”.

Освен Scala фен, Камен е софтуерен разработчик в HackSoft. Неговите слайдовете можете да намерите тук.

Ето я и втората лекция на Мариян Маринов, този път той сподели как може да направим стажа по-стойностен - както от страна за стажуващия, така и за работодателя.

Презентацията вижте тук.

Кои са компетенциите, които правят един екип успешен ни разказа Мира Георгиева - съветник по Стратегическо планиране в Zoiper.

Презентацията на Мира се намира тук.

“Защо не можем просто да копираме една методология”, без значение каква е тя? Максим Крижановски отговори на въпроса.

Максим е VP of Engineering на компанията Tradeo, неговите слайдове можете да намерите на: http://bit.ly/2i0c9Yi

Колко често сте се сблъсквали с проблеми, когато използвате Git.. предполагаме доста. Михаил Миков ни сподели какво е Git паника и как да я избегнем. Презентацията → http://bit.ly/2ylpKzt

Високопроизводителност и паралелизъм, стояха в основата на лекцията на Мартин Кръстев, който пише по V-Ray продукта на Chaos Group.

Неговата презентация “ Паралелизъм и data locality - основи за висока производителност” можете да намерите тук.

Последната официална лекция озаглавена “Регулярни изрази - как да правим хиляди проверки с един ред код” представи Петър Събев.

Петър е QA мениджър в SBTech, лектор и блогър. Неговата лекция с практични съвети можете да намерите тук.comments powered by Disqus