От кухнята на "Programming 101 with Python"​ издание 8

Преди малко повече от 5 години стартираха първите курсове на HackBulgaria, днес с радост можем да споделим, че повече от 600 души са преминали през тях и най-важното са намерили реализация.

На 25-ти февруари тази година, започна 8-то издание на курса ни “Programming 101 with Python”, с който отвори и школата ни. Практически и интензивен курсът има за цел да подготви хора с базови познания по програмиране за своята първа работа.

Групата за този курс се състои от 21 будни млади хора, които успешно преминаха нашите три етапа на кандидатстване.

Засега обучението ври и кипи, а ето и малко новини от кухнята. 😉 Междувременно не забравяйте, че можете да следите и нашата Facebook страница.

За 8-те седмици до момента курсистите се учиха и продължават на работа с Linux операционна система, тестване, бази данни, работа в екип, Git и езика Python разбира се. 🙂

По традиция в средата на всеки курс "Програмиране 101 с Python" за домашно се получава задачата "Dungeons and Python". Точно както можете да се досетите - задачата е да се направи работеща игра. За срок от една седмица, разпределени в отбори по двама, курсистите показаха какво са научили до момента. Лекторският ни екип остана приятно изненадан от разработките, които видяха. Условието на самата задача е налично тук.

Снимки разгледайте тук: http://bit.ly/dungeons-pythons-photos

За курса и модела ни на преподаване

С цел да открием таланта и мотивацията във всеки един от нашите курсисти и да го насочим по пътя му към програмист ние правим курсовете в неформална обстановка и приятелска атмосфера.

Курсът е интензивен, провеждащ се два и три пъти седмично по четири часа, с цел да бъде максимално практически и близък до реална работна среда.

Преподавателите ни са опитни както в професията си, така и в преподаването, за да могат да предадат знанията си по най-добрия начин.

За кого е полезен курсът?

Обучението е подходящо за всеки с базови знания по програмиране и мотивация за учене. Задачите за кандидатстване за последното ни издание можете да видите тук.

Към момента почти всички завършили курсовете ни “Програмиране 101” са започнали работа в сектора. Наша мисия е да дадем качествено и стойностно обучение на курсистите и да помогнем за развитието както на тях, така и на сектора у нас.

Осмото издание на курсът ни нямаше да се състои без подкрепата от нашите партньори: Nemetschek Bulgaria, HedgeServ, Industria, Acronis и HackSoft, на които сме изключително благодарни за подкрепата и усилието заедно да създаваме нови и по-добри възможности за младите хора.

Ако вие и вашата компания имате интерес да работите с нас за следващото издание на курса и да подкрепите развитието на младите хора в страната, не се колебайте да се свържете с нас тук или на имейл: team@hackbulgaria.com.comments powered by Disqus