Потребитeлските групи, които да следим

Придобиването на нови знания и умения е важно за всеки професионалист, независимо от сферата на работа.

Всеки може да учи от много и различни източници - онлайн курсове, статии, офлайн курсове (тук са тези, които ние организираме), семинари и т.н.

Всички те са полезни, но след тяхното усвояване изникват още въпроси.

За това искаме да ви представим някои технологични потребителски групи, които ние намираме за интересни и такива, които е препоръчително да се следят. Освен, че ни помагат да се развиваме професионално в своята работа и бизнес, също така са и начин да обогатим познанствата си в сферата.

Групите се събират регулярно, така че лесно може да се присъедините към най-подходящата за вас.;)

Django Bulgaria

Групата стартира преди няколко месеца и сме много радостни, че нашият екип постави началото на Django Bulgaria. Макар че съществува от скоро групата има организирани вече 3 събития, a 4-то предстои след няколко седмици - Django и Python ентусиасти се събират веднъж на месец и обменят опит и идеи в приятна, неформална среда.

Активни сме във Facebook и Meetup.com.

Java User Group

Нашите приятели от Java общността се събират редовно и организират немалко събития. Освен с meetup-ите, те са известни и със своите бирени срещи. Ако се интересувате от Java, то със сигурност сте били на тяхната конференция jPrime.

За тях може да научите повече на сайта им: https://jug.bg/bg/, както и от FB групата.

През последните месеци по инициатива на DEV.BG стартираха още няколко технологични групи.

Потребителска група Machine Learning

В рамките на групата се обсъждат различни ML алгоритми и как те могат да се използват в реалният живот.

Повече за групата и събитията, които се организират вижте на: http://dev.bg/groups/machine-learning/

Software Quality Assurance

Това е група на DEV.BG за QA специалисти. На събитията и срещите се дискутират теми и идеи в сферата на manual и automation testing, как се пишат тестови сценарии и много други. Повече за нея тук: http://dev.bg/groups/qa/

Потребителска група AngularJS

В рамките на групата хора, занимаващи се с AngularJS обменят опит, знания и идеи свързани с AngularJS и как технологията се развива сега и в бъдеще.

Линк към страницата на групата: http://dev.bg/groups/angular/.

Internet Of Things

Тук специалисти и хора с интерес в IoT сферата се събират и обсъждат теми свързани с разработката на IoT системи или продукти.

Всички минали и предстощи събития вижте на: http://dev.bg/groups/internet-of-things/

Reactive programming

В тази потребителска група се обсъждат основни принципи и проблеми при изграждането на съвременни софтуерни системи. Темата е много популярна и ние следим с интерес. Детайли вижте на: http://dev.bg/groups/reactive-programming/

Това са само част от многото ИТ групи. Всички групи за страната и региона можете да следите на: meetup.com.comments powered by Disqus