Завърши 5-тият сезон курсове Програмиране 101

Миналият петък завърши петото издание на курсовете “Програмиране 101”, които започнаха през октомври миналата година. От над 200 кандидата бяха селектирани 40-те най-добри, които започнаха своето обучение при нас в курсовете с Python и Java.

Group_picture

По традиция закриваме курсовете с едноседмичен хакатон. През изминалата седмица екипи от двата курса, работиха по интересни решения, използвайки придобитите знания.

Победителите и наградените

И като на всеки хакатон - има победители и наградени. Ето ги и тях:

Първо място - отбор Monads

Monads_team

Отборът създаде алгоритъм, който премахва смущения от сигнали. За целта използваха compessed trie и показаха възможностите му върху думи от английски език и как по грешно въведена дума може да се предложат близки по начин на изписване правилни думи. Отборът си постави за цел да подобри структурата до следващо ниво и да намери по-добър data set.

Второ място - отбор SIM(Snake IMproved)

SIM_team

Екипът пресъздаде популярната игра Snake в multiplayer вариант, с помощта на Django.

Трето място - отбор VM

VM_team

Отборът разработи Android health application, който помага в изготвянето на индивидуален хранителен и фитнес режим. През целия процес, приложението се грижи да напомня на потребителя да не изпуска някоя тренировка или пък хранене.

Наградата на Experian

Monads_and_Experian Отборът-победител грабна и наградата на Experian - честито!

Наградата на Nemetschek

VM_and_Nemetschek

Отбор VM си спечели и наградата на Nemetschek - екипът има задачата да излезе максимално бързо от escape стаята, на която ги изпращат Nemetschek!

Специална награда от Webit Festival

Webit_Festival_team_Deadline Радваме се, че за втора по ред година Webit Festival ни помагат и предоставят безплатни билети за тяхната конференция, която ще се проведе на 25 и 26-ти април тази година.

Отбор Deadline, които разработиха grading система с помощта на Python и Django си спечелиха билетите.

Така завърши 5-тият сезон курсове Програмиране 101. Обучението за участниците в курса беше напълно безплатно, благодарение на компаниите-партньори, които помагат за това. Благодарим на Experian, Nemeteschek, Axway и Тelebid Pro!comments powered by Disqus