Workshop-ите за HackConf 2016

Е, признаваме си, пазехме ги за накрая - освен вълнуващи и полезни лекции, по време на конференцията ще можете да научите нещо ново като се включите в някоя от работилниците.

работилници-HackConf2015 Тази година сме ви подготвили 4 интересни работилници.

Местата за тях са ограничени, така че освен информация за всяка от тях по-долу ще откриете и линк към формата за предварително записване.

Open Source Tools за FPGA с Olimex

За втори пореден път се включват Olimex от Пловдив, които ще ни учат как да работим с FPGA.

FPGA е програмируема логика, на която може да се синтезират цифрови схеми, които за разлика от микропроцесорите работят много бързо, използват се за аудио, видео процесинг, с FPGA може да си измислите собствена процесорна архитектура и да си я имплементирате.

Големите производители на процесори винаги си проиграват прототипите първо на FPGA преди да ги пуснат в производство. От скоро има средства за разработка, които са с отворен код, целта на работилницата е да запознае присъстващите с тези средства и да покаже как могат да се направят първите стъпки и да се синтезират малки схеми.

Ако искаш да се включиш в работилницата можеш да се запишеш за тази работилница оттук:http://bit.ly/workshops-hackconf2016 .

Демонстрации за виртуална реалност от VR Express

"Искаш да минеш под опашката на страховит динозавър или да се провиснеш от покрива на небостъргач? А какво ще кажеш за една разходка до Перу или да опознаеш Слънчевата ни система, като участник в космическо пътешествие? Изборът е твой!"

Имаме удоволствието да работим с VR Express, които ще правят демонстрации по време и на двата дни. Повече за тях можеш да намериш на: http://www.vrexpress.bg/.

Те ще бъдат следобедите във фоайето на етаж 6 на НДК.

Ruby on Rails: Unexpected journey

Както миналата така и тази година ще имаме работилница в два дни (по 90мин) за разработка на игра с Ruby on Rails.

Димитър Данаилов, който има дългогодишен опит като софтуерен разработчик ще подготви и организира работилницата.

Използвайки сюжета от The Hobbit: An Unexpected Journey ще се направят няколко модела на герои, които изпълняват магии и участват в битки.

Препоръчително е участниците да имат базови познания по програмиране. (не е задължително да са на Ruby).

Местата са ограничени и записването става оттук: http://bit.ly/workshops-hackconf2016.

Моделиране с използване на данни с Data Science Society

Работилницата ще бъде интересна за тези от вас, които ги влече работата с данни и искат да пишат алгоритми. Ще говорим за нуждата от модели в пазарния сектор, ще разработим алгоритъм, който от налични данни изгражда модел на пазарен обект, ще тестваме алгоритъма с реални данни, ще срещнем проблеми и ще ги решим. За целта е добре да имате познания по математика.

Сашо Ефремов, който беше лектор на HackConf 2015 ще ръководи работилницата. Тя ще бъде с продължителност от 2 до 3 часа.

Записване оттук.

Часовете на провеждане за всяка работилница можете да намерите на уеб сайта: http://hackconf.bg/#program.comments powered by Disqus